banner_site_1.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση εργασίας είχε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς με τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, τον προϊστάμενο της ΔΤΕ ΠΕ Άρτας κ. Α. Μπακόλα και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων: Αμμοτόπου κ. Γ. Καψάλη, Κορφοβουνίου κ. Β. Κολιό, Πιστιανών κ. Γ. Κοντό, Ροδαυγής κ. Θ. Κίτσο και Φανερωμένης κ. Α. Κώστα.

            Θέμα της συνάντησης ήταν ο πιθανός σχεδιασμός της παράκαμψης Αμμοτόπου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ανακοίνωσε την πρόθεση της ΠΕ Άρτας να χρηματοδοτήσει το έργο «Εργασίες υπαίθρου & γραφείου αποτύπωσης παράκαμψης Αμμοτόπου», προϋπολογισμού 15.000 €, έτσι ώστε να αποτελέσει το υπόβαθρο για τη σύνταξη της μελέτης κατασκευής και την αναφορά ενός ενδεικτικού προϋπολογισμού.

            Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα, όπως η κάθετη και οριζόντια σήμανση σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα που σχετίζονται με την Ιόνια Οδό.

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η ένταξη στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" της πράξης για το "Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σ.Μ.Α.", με συνολικό προϋπολογισμό 12.349.685 €.

            Το δίκτυο περιλαμβάνει οκτώ Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, όπως προβλέπεται στον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) της Περιφέρειας Ηπείρου, δύο εκ των οποίων αφορούν την ΠΕ Άρτας.

1. Σ.Μ.Α Άρτας (με δυναμικότητα της τάξης των 86,48tn/d) στη Γέφυρα Καλογήρου, με προϋπολογισμό για τα έργα υποδομής 500.000 € περίπου.

2.  Σ.Μ.Α. Γ. Καραΐσκάκη (με δυναμικότητα της τάξης των 17,16 tn/d), της Π.Ε Άρτας, στη θέση «Αλαταριές» Άνω Καλεντίνης, με προϋπολογισμό για τα έργα υποδομής 350.000 € περίπου.

           

Περισσότερα...

 

Σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), οι μισθωτές βοσκήσιμων γαιών (βοσκοτόπια) θα πρέπει να καταβάλουν το ετήσιο μίσθωμα μετά την υπογραφή του Εντύπου Κατανομής, όπως ορίζουν οι ανωτέρω αποφάσεις.

Το μίσθωμα κατατίθεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπέρ της Περιφέρειας Ηπείρου, στα όρια της οποίας ασκείται η βόσκηση.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, διευκρινίζουμε τα εξής:

Η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση διάθεσης του 60% του ποσού που συγκεντρώνεται στους λογαριασμούς αυτούς, στους αρμόδιους Δήμους οι οποίοι έχουν εκμισθώσει Δημοτικές βοσκήσιμες γαίες, χωρίς περαιτέρω υποχρεώσεις.

Το υπόλοιπο 40% του ποσού που συγκεντρώνεται, παρακρατείται από την Περιφέρεια για την κάλυψη των δαπανών εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, με σκοπό τη βελτίωση των βοσκοτόπων.

Περισσότερα...

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου οι πιστώσεις για τα κάτωθι έργα:           

• Μελέτη αποκατάστασης του Βυζαντινού Μνημείου Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας, προϋπολογισμού 300.000 €.

• Αποκατάσταση οδού Άνω Καλεντίνη – Διχομοίρι στη θέση Μαραθόρεμα, προϋπολογισμού 120.000 €.

Η μελέτη αποκατάστασης του Βυζαντινού Μνημείου Ι.Ν. Παρηγορήτισσας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία του Ναού, λόγω της κατάστασης που έχει περιέλθει εδώ και χρόνια το μοναδικό αυτό μνημείο και είναι αναγκαία για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση του ναού. Οι πόροι προέρχονται αποκλειστικά από το ταμείο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το δεύτερο έργο αφορά δημοτική οδοποιία στο σημείο όπου ο δρόμος παρουσίασε μεγάλα προβλήματα βατότητας μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα. Το έργο αιτήθηκε ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη και θα εκτελεστεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

H Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας εφιστά την προσοχή των πολιτών  κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

- Ιδιαίτερα ευάλωτες στον καύσωναείναι οι εξής ομάδες του πληθυσμού:

• Τα βρέφη και οι ηλικιωμένοι.

• Οι ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (π.χ. καρδιολογικά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.) ή από σοβαρά νευρολογικά ή ψυχιατρικά νοσήματα.

• Άτομα τα οποία λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με διουρητικά και άλλα φάρμακα όπως φαινοθιαζίνες, τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, β-αναστολείς, αντι-ισταμινικά, αμφεταμίνες και αντιχολινεργικά.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
       

Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 117 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα