banner_site_3.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου προέβη σήμερα στην παρακάτω δήλωση σχετικά με τις διαδικασίες αξιολόγησης Ενεργειακών χωριών στα πλαίσια του Προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ «ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ» - ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

«Η Περιφερειακή Αρχή από το Μάρτιο του 2011, και με τη συναίνεση της τότε Υπουργού Περιβάλλοντος, είχε προτείνει το Αθαμάνιο της Π.Ε. Άρτας, να καταστεί ένα από τα «πιλοτικά» ενεργειακά χωριά. Παρ’ όλες τις δεσμεύσεις, διακηρύχθηκε, τελικά, δημόσιος διαγωνισμός –από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΚΑΠΕ)-, στα πλαίσια του οποίου υποβάλλαμε ένα άρτιο φάκελο – πρόταση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους όρους της πρόσκλησης, υποβάλλαμε μία πρόταση η οποία εμπεριείχε παρεμβάσεις σε τρεις άξονες προτεραιότητας, μία ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία.

Ο Ε.Φ.Δ. (ΚΑΠΕ), όμως, αντί να αξιολογήσει την μία ενιαία και ολοκληρωμένη, για όλους τους Άξονες Προτεραιότητας, πρόταση, με το συγκεκριμένο προτεινόμενο προϋπολογισμό, αξιολόγησε μεμονωμένα και αποσπασματικά τρεις διακριτές προτάσεις, την κάθε μία με τον δικό της προϋπολογισμό.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, ότι οι όροι της πρόσκλησης για την αξιολόγηση, καταστρατηγήθηκαν πλήρως και αλλοιώθηκε και ανατράπηκε πλήρως η φιλοσοφία του προγράμματος, με αποτέλεσμα προτάσεις – όπως και του Αθαμανίου - με ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις να λάβουν χαμηλή βαθμολογία.

Έχουμε, ήδη, ζητήσει όλα τα έγγραφα των διαδικασιών της αξιολόγησης από τον Ε.Φ.Δ. (ΚΑΠΕ), τα οποία δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν τα έχουμε λάβει και για το λόγο αυτό ετοιμαζόμαστε να ζητήσουμε εισαγγελική παρέμβαση και να προχωρήσουμε νομικά το θέμα».

 
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 148 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα Η Εφημερίδα της Υπηρεσίας Δελτία Τύπου Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Τ. Καλογιάννη για την πρόταση «Αθαμάνιο - Ενεργειακή Οικονομία, Πυρήνας Αειφορίας, Πόλος Αξιοβίωτης Καθημερινότητας