banner_site_3.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Ανακοινώνεται στους κτηνοτρόφους – παραγωγούς αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος ότι βρίσκεται σε ισχύ η αριθμ. 2133/101443/2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2226Β΄ ) σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα για τη δημιουργία οργανώσεων παραγωγών γάλακτος οι οποίες μπορούν να διεξάγουν διαπραγματεύσεις εξ΄ ονόματος των κτηνοτρόφων – παραγωγών μελών τους, όσον αφορά μέρος ή το σύνολο της κοινής παραγωγής τους, για τις συμβάσεις παράδοσης νωπού γάλακτος σε αγοραστή σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 126γ του Κανονισμού (ΕΚ) 1234/2007.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις προκειμένου να αναγνωρισθούν τέτοιες ομάδες παραγωγών για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι οι εξής:

Α) Για αγελαδινό γάλα απαιτείται ελάχιστος αριθμός παραγωγών 15 και ελάχιστη ετήσια εμπορευόμενη ποσότητα γάλακτος 2000 τόνοι.

Β) Για το αιγοπρόβειο γάλα απαιτείται ελάχιστος αριθμός παραγωγών 40 και ελάχιστη ετήσια εμπορευόμενη ποσότητα γάλακτος 1500 τόνοι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για αναγνώριση της ομάδας τους στη Δ/νση Ζωϊκής Παραγωγής & ΑΠΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ανωτέρω ΚΥΑ.

 
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 143 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα Η Εφημερίδα της Υπηρεσίας Αγροτικά Θέματα Διαδικασία αναγνώρισης Οργανώσεων Παραγωγών στον γαλακτοκομικό τομέα