banner_site_6.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, τον μήνα Δεκέμβριο του 2019 (2ο Εξάμηνο), με ημερομηνία διενέργειας εξετάσεων τις 13-12-2019 και ώρα 08:00 π.μ.

Οι ανωτέρω εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Άρτας σε αίθουσα του κτιρίου που στεγάζεται η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας, Ταχ. Δ/νση: Περιφ/κή Οδός & Αράχθου. Η δοκιμασία θα διεξαχθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο με την χρήση εγκατεστημένου ηλεκτρονικού συστήματος (Ηλεκτ/κοί Υπολογιστές) εξετάσεων ραδιοερασιτεχνών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) μέχρι την Παρασκευή 6-12-2019.

Στις 6-12-2019 θα αναρτηθεί στην Υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) πίνακας με τα ονόματα των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις καθώς και λοιπές αναγκαίες πληροφορίες.

 

Στις 07-08-2019 αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ : Ω0ΣΛ7Λ9-ΘΣΧ) η «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ή    μετατροπή υφιστάμενης σε άλλο τύπο, σύμφωνα με το άρθρο 106 παράγραφος 3 του Ν.4070/2012, όπως ισχύει σήμερα, για την Π. Ε. Άρτας & για το έτος 2019»

Κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει νέα άδεια Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ή να μετατρέψει υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο πρέπει να υποβάλλει σχετική Αίτηση στην Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π. Ε. Άρτας, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που περιγράφονται αναλυτικά στην ΑΔΑ : Ω0ΣΛ7Λ9-ΘΣΧ.

Με την αίτηση του ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προσδιορίζει την έδρα ή τις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου για τις οποίες ζητείται άδεια, το είδος άδειας (ή αδειών) και τον αριθμό τους ανά έδρα.

Οι έδρες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, που υφίστανται σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, περιγράφονται αναλυτικά στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α της ΑΔΑ:Ω0ΣΛ7Λ9-ΘΣΧ.

Η προθεσμία υποβολής των σχετικών Αιτήσεων λήγει την 11-09-2019.

Για τα έντυπα των Αιτήσεων & για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Τεχνικό Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π. Ε. Άρτας, τηλέφωνο 26813-63612.

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Επιτρέπεται η κολύμβηση στις περιοχές των ακτών των Δήμων Αρταίων & Νικολάου Σκουφάτου Νομού Άρτας, διότι πληρούν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας Υγειονομικής Νομοθεσίας, σύμφωνα με τα έγγραφα του Γενικού Χημείου του Κράτους – Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων, με τα οποία μας έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων δειγμάτων θαλασσινού νερού, κρίνοντας αυτά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (έλεγχοι μηνός Απριλίου και Ιουλίου).

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας (ΑΔΑ: 6ΒΠΛ7Λ9-ΛΔΨ)χαρακτηρίζονται τα θαλασσινά ύδατα των περιοχών Κορωνησίας – Σαλαώρας – Κόπραινας ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ για κολύμβηση ΠΛΗΝ: των ακτών 50μ. δεξιά του μόλου του λιμανιού της Κόπραινας (Φάρος Κόπραινας) και των τμημάτων 300μ. εκατέρωθεν της εκβολής εξόδου των νερών της στραγγιστικής τάφρου Τ.Ο. (περιοχής Σαλαώρας) του αντλιοστασίου Βίγλας, για λόγους ασφαλείας, διότι δυνητικά υπάρχει πάντοτε κίνδυνος τυχαίας ρύπανσης αυτών.

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε πλήρη ανάπτυξη το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ενότητας Άρτας για την καταπολέμηση των κουνουπιών από τα εξειδικευμένα συνεργεία του αναδόχου του έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με επίγειες δράσεις στους δήμους του Νομού Άρτας.

Συνεργεία επιδίδονται με συνέπεια στο έργο της καταπολέμησης κουνουπιών με δράσεις και παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν δειγματοληψίες, επίγειους ψεκασμούς σε περιαστικό, αγροτικό και φυσικό σύστημα, σε όλη την έκταση του Νομού Άρτας.

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης, εκτός από τα προγράμματα της περιφέρειας, προϋπόθεση είναι και η συνεργασία των κατοίκων, ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για επεμβάσεις στους δικούς τους χώρους.

15/ήμερο Πρόγραμμα

 

Περισσότερα...

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ & ΠΙΣΙΝΕΣ


Οι πιο επικίνδυνες ώρες του 24ώρου είναι οι μεσημεριανές, ενώ η ηλικιακή ομάδα με την μεγαλύτερη θνησιμότητα είναι οι άνδρες ηλικίας 20-24 ετών. Υψηλού κινδύνου θεωρούνται ακόμα τα μικρά παιδιά (ηλικίες 0-5 ετών) και οι ηλικιωμένοι.

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου συμπεριλαμβάνονται επιπλέον:

•           Όσοι συμπεριφέρονται με ριψοκίνδυνο τρόπο μέσα και γύρω από το νερό

•           Όσοι δεν ξέρουν κολύμπι. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά αφού, σύμφωνα με το Λιμενικό, έξι στους 10 λουόμενους δεν γνωρίζουν κολύμπι.

•           Όσοι γνωρίζουν μεν κολύμπι αλλά υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους

•           Όσοι καταναλώνουν αλκοόλ ή/και ναρκωτικά.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε πνιγμό

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 175 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση