banner_site_6.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στις Τ.Κ. Μύτικα, Ψαθοτοπίου και Κορωνησίας πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, συνοδευόμενος από στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας, προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών των έργων που υλοποιούνται και είναι σε εξέλιξη στις περιοχές αυτές.

Περισσότερα...

 

Εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου, με υπογραφή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, οι πιστώσεις για τα κάτωθι έργα:

            A). Δήμος Νικολάου Σκουφά:

• Αποκατάσταση τμημάτων δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Αράχθου, προϋπολογισμού 80.000 €.

• Συντήρηση αγιογραφιών Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πέτα, προϋπολογισμού 10.000 €.

• Συντήρηση γηπέδου Κομποτίου, προϋπολογισμού 100.000 €.

Β). Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη

• Βελτίωση διακοινοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση Κάμποι Δημαριού, προϋπολογισμού 30.000 €.

• Βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου στην Άνω Καλεντίνη, προϋπολογισμού 20.000 €.

 

Ανακοινώνεται ότι οι κάτοχοι θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου που επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Κέντρο Μελισσοκομίας Αιτωλοακαρνανίας και Ηπείρου  μέχρι 14/6/2017.

Για τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν και τα συνημμένα δικαιολογητικά που απαιτούνται οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τους κατά τόπους φορείς των μελισσοκομικών οργανώσεων ή από τη ΔΑΟΚ Άρτας και στα τηλέφωνα 2681364422 και 2681364425.

 

Επιστολή διαμαρτυρίας για την υπολειτουργία και ουσιαστικά αναστολή λειτουργίας του ταχυδρομικού γραφείου Μηλιανών, απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας προς την Πρόεδρο των ΕΛΤΑ, με παράλληλη κοινοποίηση αυτής προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη και τους Βουλευτές της ΠΕ Άρτας.

Στην επιστολή του ο κ. Ψαθάς υπενθυμίζει στους αρμόδιους ότι τα τελευταία χρόνια έχουν προβεί στο κλείσιμο των ταχυδρομικών γραφείων σε οικισμούς που βρίσκονται σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές της Άρτας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών αυτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των ανθρώπων που εργάζονται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Περισσότερα...

 

Συνεδρίαση υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Σ.Ο.Π.Π.Π.Ε.Α.), πραγματοποιήθηκε στις 10-5-2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

alt

 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Θ. Ρίζος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δ. Βαρέλης, ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρταίων κ. Γ. Πανέτας, ο κ. Δημήτριος Δήμος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ν. Σκουφά, ο Διοικητής του ΚΕΝ Άρτας Ταγματάρχης κ. Φ. Καραμπάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας Αστυνόμος κ. Ν. Κουτσοδήμας, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Άρτας κ. Γοργόλης, ο κ. Ε. Λέτσος, εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ Άρτας, ο κ. Γ. Δήμος ως εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Άρτας, εκπρόσωποι εθελοντών και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συζήτηση, έγινε ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των φορέων, για τις ενέργειες που έχουν γίνει και αυτές που δρομολογούνται προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και η αντιμετώπισή τους αν χρειαστεί.

Κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς δήλωσε τα εξής:

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
       

Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 100 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση