banner_site_6.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας

 

Από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Άρτας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν. 4484/2017 διευκολύνεται η οριστική διαγραφή επιβατηγών ιδιωτικής χρήσεως που έχουν καταστραφεί ή αχρηστευθεί έως τις 4-3-2004 και δεν βρίσκονται πλέον στην κατοχή των ιδιοκτητών τους χωρίς την προσκόμιση πιστοποιητικών καταστροφής, με την προσκόμιση αποδεικτικού καταβολής τέλους της διαγραφής ύψους είκοσι (20) ευρώ το οποίο εκδίδεται με την διαδικασία του ηλεκτρονικού παραβόλου και των στοιχείων κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες) αν βρίσκονται στην κατοχή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες να απευθύνονται σε όλες τις Υπηρεσίες Μεταφορών της Χώρας και στα τηλέφωνα του Τμήματος Αδειών Κυκλοφορίας της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Άρτας (26813 63605, 26813 63607, 26813 63600).

 

Ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Ήπειρο, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό όπου αναφέρει τα βασικότερα θέματα που αφορούν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

            Συγκεκριμένα, ο κ. Ψαθάς επισημαίνει στην επιστολή του:

            «Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

 

η Άρτα και η Ήπειρος γενικότερα, μέχρι πρόσφατα ήταν απομονωμένη στη βορειοδυτική άκρη της Ελλάδας, χωρίς βασικές υποδομές για την οποιασδήποτε μορφής ανάπτυξη.

Τα τελευταία χρόνια, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, κατασκευάστηκαν οι δύο βασικοί οδικοί άξονες (Εγνατία και Ιονία Οδός) που βγάζουν την Ήπειρο από την απομόνωση.

Παρ’ όλα αυτά, η Άρτα, μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας έχει την ανάγκη από τη δημιουργία επιπλέον υποδομών που αποτελούν αναγκαιότητα εκ των ων ουκ άνευ για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Επιπλέον, η προστασία και η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Άρτας σε συνδυασμό με το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον, μπορούν να γίνουν βασικά εργαλεία ανάπτυξης.

Εν όψει λοιπόν του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Ήπειρο, επισημαίνουμε ορισμένα βασικά θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

 

Περισσότερα...

 

Από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, τον μήνα Οκτώβριο του 2017 (2ο Εξάμηνο), με ημερομηνία διενέργειας εξετάσεων τις 27-10-2017 και ώρα 08:00 π.μ.

            Οι ανωτέρω εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Άρτας σε αίθουσα του κτιρίου που στεγάζεται η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας, Ταχ. Δ/νση: Περιφ/κή Οδός & Αράχθου. Η δοκιμασία θα διεξαχθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο με την χρήση εγκατεστημένου ηλεκτρονικού συστήματος (Ηλεκτ/κοί Υπολογιστές) εξετάσεων ραδιοερασιτεχνών.

            Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) μέχρι την Παρασκευή 20-10-2017.

            Στις 20-10-2017 θα αναρτηθεί στην Υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) πίνακας με τα ονόματα των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις καθώς και λοιπές αναγκαίες πληροφορίες.

 

Σας ενημερώνουμε ότι η «ΧΕΝ Ελλάδος» υλοποιεί για 5η συνεχή χρονιά στεγαστικό πρόγραμμα στην Αθήνα, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω, φοιτήτριες-σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατ΄ εξαίρεση σπουδάστριες δημοσίων Ι.Ε.Κ., οι οποίες σπουδάζουν στην Αττική, μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Στόχος του προγράμματος είναι, για τις νέες γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο, η διασφάλιση του δικαιώματος στην εκπαίδευση και στην ασφαλή στέγαση.

Κριτήριο για την επιλογή τους θα είναι η αποδεδειγμένη οικονομική τους αδυναμία να  παρακολουθήσουν Τμήματα και Σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Αθήνα.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά στην διεύθυνση:

Περισσότερα...

 

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου πίστωση ποσού 240.000 € για τη βελτίωση του δρόμου από τις Πηγές Άρτας προς την Ιερά Μονή Σέλτσου.

Το έργο αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου στην περιοχή της Ιεράς Μονής Σέλτσου (καθώς έχει προηγηθεί η ανακατασκευή των κελιών) που έχουν στόχο την ανάδειξη του μοναδικού αυτού θρησκευτικού μνημείου, που αποτελεί επιπλέον και ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής.

Η Περιφέρεια Ηπείρου ανταποκρίνεται θετικά σε ένα μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.

 alt

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 87 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση