banner_site_5.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας επιβάλλεται η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των  πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων, ως και της παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, ( βαθμός επικινδυνότητας τρία (3) και άνω ),  κατά το διάστημα από υπογραφής της παρούσας, μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου ήτοι μέχρι 31-10-2019 και από ώρας 21:00 βραδινή έως 06:00 πρωινή,  στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς δρόμους και περιοχές της ΠΕ Άρτας, λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών:

Περισσότερα...

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 H Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

- Ιδιαίτερα ευάλωτες στον καύσωνα είναι οι εξής ομάδες του πληθυσμού:

Περισσότερα...

 

Κάθε άνοιξη και φθινόπωρο πραγματοποιείται

ΕΜΒΟΛΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ.

Τα εμβόλια δολώματα διανέμονται με αεροσκάφη.

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα εμβόλια δολώματα έχουν χρώμα καφέ (μοιάζουν με σοκολάτα) και έχουν μυρωδιά ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους.

Τα εμβόλια δολώματα περιέχουν στο εσωτερικό τους μία πλαστική κάψουλα γεμάτη με το εμβόλιο (εξασθενημένος ιός λύσσας) σε υγρή μορφή.

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ;

- Μην ακουμπάτε το εμβόλιο δόλωμα.

- Αν βρείτε ένα εμβόλιο δόλωμα κατά τη διάρκεια του περιπάτου, της άθλησης, κ.λπ. (στο δρόμο, στο προαύλιο, στο μονοπάτι, στο χώρο άθλησης) τότε πρέπει:

• Να πιάσετε το δόλωμα με ένα γάντι ή πλαστική σακούλα και

• Να το μεταφέρετε στις τοπικές κτηνιατρικές αρχές ή

Να το μεταφέρετε και να το αφήσετε σε μια λιγότερο πολυσύχναστη περιοχή ώστε να μην έρθει σε επαφή με ανθρώπους.

ΑΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΙΚΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΔΟΛΩΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ.

ΩΣΤΟΣΟ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ.

 

Το  Τμήμα Κτηνιατρικής  της  Διεύθυνσης  Αγροτικής  Οικονομίας  &  Κτηνιατρικής  ΠΕ  Άρτας  ενημερώνει  τους  αιγοπροβατοτρόφους  του Νομού  ότι  οι  εμβολιασμοί /αιμοληψίες των  αιγοπροβάτων  για  τον  Μελιταίο  Πυρετό  θα  διενεργηθούν  σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα  που  περιγράφεται  παρακάτω.

Ακόμη  πληροφορούμε  τους  κτηνοτρόφους  ότι  ακόμη  κι  αν  δεν  έχουν  αρνάδες  αναπαραγωγής,  οφείλουν  να  είναι  παρόντες  κατά  την επίσκεψή μας  στην  κοινότητά  τους , θα  πραγματοποιηθεί αιμοληψία  από  όλα  τα ενεργά  κριάρια.

Περισσότερα...

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου χορηγήθηκε παράταση της υποχρέωσης διενέργειας τεχνικού ελέγχου όλων των κατηγοριών οχημάτων των οποίων η καταληκτική ημερομηνία για τον αρχικό έλεγχο ή επανέλεγχο και περιοδικό έλεγχο ήταν από 03-01-2019 έως 12-01-2019, λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και μπορούν να ελεγχθούν χωρίς επιπλέον παράβολα μέχρι 05-02-2019.

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
       

Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 78 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα