banner_site_5.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Επίσκεψη στην Κορωνησία, με τον καθηγητή του Ε.Μ.Π. κ. Κώστα Μουτζούρη πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, συνοδευόμενος από στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Η επίσκεψη του κ. Μουτζούρη, μελετητή του έργου κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Κορωνησίας, είχε προγραμματιστεί κατά την προηγούμενη συνάντηση με τον κ. Ψαθά στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο του έργου.

Ταυτόχρονα, παρουσία του αναδόχου του έργου και αλιέων της Κορωνησίας, έγινε εκτενή συζήτηση για αλλαγή ή μικρή τροποποίηση της αρχικής μελέτης αλλά και διαφόρων άλλων θεμάτων που αφορούν την κατασκευή του έργου και την παράδοσή του στους αλιείς της περιοχής το συντομότερο δυνατόν.

 

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 από τους αγρότες έως τις 31 Αυγούστου 2013 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότερα...

 

Τρία οδικά έργα που αφορούν Δήμους της Π.Ε. Άρτας, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με σημερινές αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Περισσότερα...

 

Η απελευθέρωση της Άρτας (24 Ιουνίου 1881)

Στις 28 Μαρτίου του 1881 στη Κωνσταντινούπολη, καθορίστηκε μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η γραμμή των νέων συνόρων τους. Η Συμφωνία αυτή είναι ιδιαίτερα ιστορική για την Ελλάδα διότι δικαίωσε ένα όνειρο αιώνων. Σύμφωνα με τη Συμφωνία αυτή παραχωρήθηκαν στο Ελληνικό Βασίλειο οι πρώην οθωμανοκρατούμενες περιοχές της Θεσσαλίας και ένα τμήμα της Ηπείρου, ο νομός της Άρτας.
Η Συμφωνία της Κωνσταντινούπολης ήταν αποτέλεσμα της Συνθήκης του Βερολίνου (1878).
Ο ποταμός Άραχθος έγινε το σύνορο μεταξύ ελεύθερων και οθωμανοκρατούμενων περιοχών στην Άρτα. Στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας υπάρχει ακόμα το παλιό συνοριακό φυλάκιο και σήμερα λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο.
Η Άρτα απελευθερώθηκε από την Οθωμανική κατοχή στις 24 Ιουνίου 1881.
Στις 2.30 το μεσημέρι εισήλθε στην πόλη το πρώτο ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, που έγινε δεκτό με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις και μεγάλη συγκίνηση.
Το γεγονός της ένωσης της Άρτας γιορτάστηκε και στην Αθήνα με φωταγωγήσεις και παρελάσεις.
Στις 16 Αυγούστου 1881 ορκίστηκαν οι κάτοικοι της Άρτας τον όρκο του Έλληνα πολίτη.

 

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, έργα που αφορούν τη συντήρηση τάφρων και χειμάρρων προϋπολογισμού 100.000 € καθώς επίσης και έργα συντήρησης και αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας συνολικού προϋπολογισμού 720.000 € και συγκεκριμένα:

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 205 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα