banner_site_4.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ηπείρου
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ένα νέο μεγάλο φορτίο με τρόφιμα , εμφιαλωμένο νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στάλθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου από την Περιφέρεια Ηπείρου στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από τις καταστροφικές πλημμύρες.
Το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας με την αμέριστη συμβολή της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συνεχίζει την δράση του με σκοπό να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους συνανθρώπους μας που εξακολουθούν να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση , αφού αδυνατούν να επιστρέψουν ομαλά στις κατοικίες τους και να καλύψουν ακόμα και τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες .

Περισσότερα...

 

Την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023 κατά την τακτική Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ -2023», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια όπως παρακάτω:
Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια εξήντα (60 ) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Τοπική ώρα 11:30 σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού ΧΒΡΠ (Χημικής-Βιολογικής-Ραδιολογικής-Πυρηνικής) απειλής για χρονική διάρκεια εκατόν είκοσι (120) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Τοπική ώρα 11:35 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια εξήντα (60 ) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Ταυτόχρονα με την ήχηση των σειρήνων συναγερμού θα πραγματοποιηθεί ήχηση των καμπανών των ιερών ναών της επικράτειας με σειρά βραχέων κωδωνισμών σε ταχύ ρυθμό διάρκειας τριών (3) λεπτών.

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

 

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ηπείρου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τα είδη που είναι απαραίτητα είναι τα κάτωθι :

(ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)

1. ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ( Ενδεικτικά αναφέρουμε)
ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ -ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ -ΣΝΑΚ
ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ – ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ – ΜΠΙΣΚΟΤΑ -ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ
ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ-
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ –
ΖΥΜΑΡΙΚΑ -ΟΣΠΡΙΑ- ΖΑΧΑΡΗ -ΧΥΜΟΥΣ

 2. ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

 3. ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ- ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
ΧΑΡΤΙΚΑ – ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ –
ΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ – ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ- ΣΑΠΟΥΝΙΑ

 4.ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 5. ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ (ΓΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΛΠ)

 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ

ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ 10
Από 8.00 π.μ έως 2.00 μ.μ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γίνεται γνωστό ότι όλοι οι ενεργοί μελισσοκόμοι θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση κατεχόμενων κυψελών σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στη ΔΑΟΚ Άρτας από 1/9/2023 μέχρι 20/11/2023, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην αριθμ. 140/106513/16-4-2021 απόφαση της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έτσι όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. 175/118284/20-04-2023 απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι για όσες δηλώσεις υποβληθούν μεταξύ 21/10/2023 και 20/11/2023 θα διενεργηθεί υποχρεωτικά επιτόπιος έλεγχος των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων και τα αποτελέσματα των ελέγχων θα καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό μητρώο.

Ειδικότερα θα πρέπει να δηλωθούν με ακρίβεια τα προσωπικά στοιχεία , τα στοιχεία επικοινωνίας, το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού, ο αριθμός των κατεχόμενων κυψελών, η ετήσια ποσότητα παραγωγής μελιού και λοιπών προϊόντων καθώς και τα στοιχεία αγοραστών των ανωτέρω προϊόντων.

Η ηλεκτρονική υποβολή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr) στη θέση ψηφιακές υπηρεσίες – υπηρεσίες για μελισσοκόμους και η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

Η δήλωση κατεχόμενων κυψελών καθίσταται υποχρεωτική και επαναλαμβάνεται ετησίως ώστε οι μελισσοκόμοι να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμια του ενεργού μελισσοκόμου και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επιδοτούμενα προγράμματα.

Όλοι οι μελισσοκόμοι θα λάβουν βεβαίωση δήλωσης κατεχόμενων κυψελών, η οποία είναι απαραίτητη για την επίδειξή της σε κάθε πιθανό έλεγχο των αρμοδίων αρχών.

 

Απόφαση

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 145 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα