banner_site_5.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας

 

alt

 Σε ουσιαστικές παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου, με την κατασκευή κυκλικών κόμβων σε σημεία του Εθνικού και Οδικού δικτύου που παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση οχημάτων και υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι ατυχημάτων.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, εντάχθηκε στο σχετικό πρόγραμμα η κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας, στο ύψος Αγ. Ελεούσας- Εργατικών κατοικιών, προϋπολογισμού 269.000 ευρώ.

Επίσης εγκρίθηκαν και οι εντάξεις και των παρακάτω έργων:

 

Περισσότερα...

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας ανακοινώνει ότι την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 ξεκινά η ανανέωση αλλά και η έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2018, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η ανανέωση και η έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ θα πραγματοποιείται από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας & από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των Δήμων.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους δικαιούχους Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ είναι:

Περισσότερα...

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Τα υψηλά και ευεργετικά χαρακτηριστικά της γαρίδας, της σαρδέλας και της κουτσουμούρας του Αμβρακικού Κόλπου, αναδεικνύονται μέσα από την επιστημονική έρευνα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια/Π.Ε. Πρέβεζας και υλοποίησε το Τμήμα Γεωπονίας του ΤΕΙ Άρτας, (νυν Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), με υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Σκούφο.

Με βάση τα ιδιαίτερα, μετρήσιμα με αντικειμενικό τρόπο  ποιοτικά στοιχεία, τα  τρία αλιεύματα, θα προωθηθούν για την ένταξή τους στα Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.),  δράση που αποτελεί ένα ακόμη  ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την αύξηση της απασχόλησης και την τόνωση της οικονομίας των παραθαλάσσιων περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας και Άρτας.

 Την Τρίτη στη Θεοφάνειο Αίθουσα της Πρέβεζας έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, που εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη που απουσίαζε λόγω συνεδρίασης της Ένωσης Περιφερειών, τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα είναι ο μόνος τρόπος για να για αποδειχθεί και να καταστεί αδιαμφισβήτητο, αυτό που γνωρίζουν (και γεύονται) σήμερα οι περισσότεροι:

Περισσότερα...

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι από 29/10/2018 έως και 02/11/2018, θα πραγματοποιηθούν  ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων, με αεροπλάνα,  στα πλαίσια της υλοποίησης  Προγράμματος  «εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για τον, από του στόματος,  εμβολιασμό των άγριων ζώων».

Ειδικότερα οι περιοχές κάλυψης για τον Νομό  Άρτας θα είναι οι κάτωθι:

Περισσότερα...

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, τον μήνα Οκτώβριο του 2018 (2ο Εξάμηνο), με ημερομηνία διενέργειας εξετάσεων τις 19-10-2018 και ώρα 08:00 π.μ.

Οι ανωτέρω εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Άρτας σε αίθουσα του κτιρίου που στεγάζεται η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας, Ταχ. Δ/νση: Περιφ/κή Οδός & Αράχθου. Η δοκιμασία θα διεξαχθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο με την χρήση εγκατεστημένου ηλεκτρονικού συστήματος (Ηλεκτ/κοί Υπολογιστές) εξετάσεων ραδιοερασιτεχνών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) μέχρι την Παρασκευή 12-10-2018.

Στις 12-10-2018 θα αναρτηθεί στην Υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) πίνακας με τα ονόματα των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις καθώς και λοιπές αναγκαίες πληροφορίες.

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 153 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα