banner_site_5.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας

 

Ο Αθλητικός Τουρισμός είναι μια ειδική μορφή ποιοτικού τουρισμού η οποία μας δίδει την ευκαιρία να επενδύσουμε σε μία τεράστια δυναμική αγορά αλλά και ταυτόχρονα να επιτύχουμε μια προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν μέσω της ανάπτυξης, της διαφοροποίησης και της αναβάθμισης του.

Ο Νομός Άρτας όπως αναλυτικά θα διαπιστώσετε παρακάτω προσφέρεται για πολλά είδη αθλητικού τουρισμού:

ΑΕΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΣ


Σε μικρή απόσταση από την πόλη της Άρτας στην περιοχή Γριμπόβου υπάρχουν 3 οργανωμένες πίστες Παρά Πέντε. Επίσης ο επισκέπτης του Νομού μπορεί να κάνει Παρά Πέντε γενικότερα στην περιοχή των Τζουμέρκων σε μη οργανωμένες πίστες.

 ΠΙΣΤΑ MOTO CROSS

Στην Φιλοθέη της Άρτας, υπάρχει μια οργανωμένη πίστα Moto Cross στην οποία κάθε χρόνο πραγματοποιούνται Πανελλήνιοι Αγώνες.

 

 

 

 

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ορειβατικές διαδρομές στους ορεινούς όγκους των Τζουμέρκων, Ξηροβουνίου, Γάβρογου

 

 

 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Πολλά είναι τα σημεία όπου ο επισκέπτης του Νομού μπορεί να κάνει πεζοπορία τόσο στον κάμπο της Άρτας όσο και στα ορεινά. Μια μοναδική διαδρομή πεζοπορίας είναι αυτή από Μελισσουργός σε Θεοδώριανα. Οι Μελισσουργοί (μέσω Ροδαυγής) απέχουν 72χλμ. από την Άρτα. Η ορειβατική διαδρομή διαρκεί περίπου 5 ώρες.

 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ


Πολλές οι ομορφιές της Άρτας, πολλά τα μέρη που θα μπορούσε κανείς να επισκεφθεί με το ποδήλατό του. Από τα χωριά του κάμπου και την Κορωνησία όπου την άνοιξη ευωδιάζουν από τα άνθη των εσπεριδοειδών μέχρι και τα οροπέδια που σχηματίζουν τα Τζουμέρκα.Μια προτεινόμενη διαδρομή με ποδήλατο είναι αυτή από το Βουργαρέλι (769μ. υψομ.) μέχρι τη Μεσούντα συνολικής απόστασης 21χλμ. και άλλα τόσα για την επιστροφή. Από την Άρτα απαιτούνται 60χλμ. επιπλέον για το Βουργαρέλι.

Kayak & Raffting

Το νερό του ποταμού Αράχθου είναι «ζωντανό». Όσο κι αν σε προστατεύουν οι στολές, τα σωσίβια και τα κράνη, το ποτάμι παραμένει κυρίαρχος και ο πρώτος κανόνας είναι να μάθεις να το σέβεσαι. Ακολουθείς τη ροή του και τόσο η ταχύτητα αλλά και ο τρόπος με τον οποίο περνάς κι εσύ μέσα από το τοπίο σε συναρπάζουν.

 

 


Η διαδρομή ξεκινά από την γέφυρα της Πλάκας και είναι περίπου 13χλμ έως το χωριό Σκούπα.

Επίσης ο επισκέπτης του Νομού Άρτας μπορεί να κάνει Ράφτινγκ και Καγιάκ στον ποταμό Αχελώο.

 

 

 

Κανό

Οι επισκέπτες στο Νομό της Άρτας μπορούν να κάνουν κανό στην λίμνη Πουρναριού. Πρόκειται για μια άγνωστη τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1980 με έμφραξη των νερών του Αράχθου.

Επίσης μια θαυμάσια διαδρομή κανό είναι στο Νεοχώρι του Δήμου Αράχθου, από το ποτάμι στον Αμβρακικό κόλπο. Βιότοπος, καταφύγιο μεγάλης ποικιλίας πουλιών, πλούσια βλάστηση και δενδρόφυτες όχθες θα σας οδηγήσουν μαγεμένους μέσα από το στόμα του Αράχθου στον Αμβρακικό κόλπο (το Δέλτα του ποταμού).

Κατάδυση


Οι λάτρεις του είδους μπορούν να απολαύσουν τις άφθονες υποβρύχιες ομορφιές του Αμβρακικού.

 

 

 

 

 

 

 

ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΣΕ ΕΡΗΜΑ ΝΗΣΙΑ


Με φουσκωτό ταχύπλοο οι επισκέπτες του Αμβρακικού μπορούν να προσαράξουν σε ειδυλλιακά ερημονήσια και απόμακρες ακρογιαλιές. Να κολυμπήσουν σε απομονωμένες εξωτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Η θέα σου κόβει την ανάσα! Μία γεμάτη μέρα άπειρης ομορφιάς και ηρεμίας. Το ταξίδι αυτό μπορεί να γίνει και με παραδοσιακό καΐκι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΜΑΔΩΝ

Πολλά ορεινά χωριά των Τζουμέρκων έχουν το υψόμετρο όπου προσφέρεται για την καλοκαιρινή προετοιμασία των ομάδων. Ιδιαίτερα στο χωριό Καταρράκτης υπάρχει και η κατάλληλη υποδομή σε εγκαταστάσεις και διαμονή - εστίαση για μια τέτοια δραστηριότητα.

OUTDOOR ACTIVITIES

  • ΔΗΜ. ΚΑΣΕΛΟΥΡΗΣ (OVERLAND ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΝΔΟΥ) ΤΗΛ.: 6972287943
  • ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ - 26810 31791
  • ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΑΡΤΑΣ -
  • ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ -  26810 28030
 
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 45 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση