banner_site_4.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων  Περιφερειακής Ενότητας Άρτας Περιφέρειας Ηπείρου, προκηρύσσει ανοιχτό συνοπτικό διαγωνισμό σύμφωνα με το άρθρο 117 του Ν.4412/2016 για την ανάθεση του έργου: «Εργασίες αποκατάστασης της 16ης επαρχιακής οδού (κατασκευή τοιχίου) στη θέση Λεπιανά». Το έργο συντίθεται από την κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑ, με προϋπολογισμό 28.225,81 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ & ΕΟ, απρόβλεπτα και αναθεώρηση).

Συνοδευτικά Έντυπα

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση εργασίας είχε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς με τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, τον προϊστάμενο της ΔΤΕ ΠΕ Άρτας κ. Α. Μπακόλα και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων: Αμμοτόπου κ. Γ. Καψάλη, Κορφοβουνίου κ. Β. Κολιό, Πιστιανών κ. Γ. Κοντό, Ροδαυγής κ. Θ. Κίτσο και Φανερωμένης κ. Α. Κώστα.

            Θέμα της συνάντησης ήταν ο πιθανός σχεδιασμός της παράκαμψης Αμμοτόπου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ανακοίνωσε την πρόθεση της ΠΕ Άρτας να χρηματοδοτήσει το έργο «Εργασίες υπαίθρου & γραφείου αποτύπωσης παράκαμψης Αμμοτόπου», προϋπολογισμού 15.000 €, έτσι ώστε να αποτελέσει το υπόβαθρο για τη σύνταξη της μελέτης κατασκευής και την αναφορά ενός ενδεικτικού προϋπολογισμού.

            Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα, όπως η κάθετη και οριζόντια σήμανση σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα που σχετίζονται με την Ιόνια Οδό.

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η ένταξη στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" της πράξης για το "Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σ.Μ.Α.", με συνολικό προϋπολογισμό 12.349.685 €.

            Το δίκτυο περιλαμβάνει οκτώ Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, όπως προβλέπεται στον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) της Περιφέρειας Ηπείρου, δύο εκ των οποίων αφορούν την ΠΕ Άρτας.

1. Σ.Μ.Α Άρτας (με δυναμικότητα της τάξης των 86,48tn/d) στη Γέφυρα Καλογήρου, με προϋπολογισμό για τα έργα υποδομής 500.000 € περίπου.

2.  Σ.Μ.Α. Γ. Καραΐσκάκη (με δυναμικότητα της τάξης των 17,16 tn/d), της Π.Ε Άρτας, στη θέση «Αλαταριές» Άνω Καλεντίνης, με προϋπολογισμό για τα έργα υποδομής 350.000 € περίπου.

           

Περισσότερα...

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση προμήθειας αναλωσίμων εκτυπωτών, FAX και φωτοτυπικών μηχανημάτων, έτους 2017, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας, των Δ/νσεων  Εκπ/σης Ν. Άρτας και του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Ν. Άρτας, προϋπολογισθείσας δαπάνης 19.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το Πλήρες Κείμενο

Διευκρίνηση για την Πρόσκληση

 

Σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), οι μισθωτές βοσκήσιμων γαιών (βοσκοτόπια) θα πρέπει να καταβάλουν το ετήσιο μίσθωμα μετά την υπογραφή του Εντύπου Κατανομής, όπως ορίζουν οι ανωτέρω αποφάσεις.

Το μίσθωμα κατατίθεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπέρ της Περιφέρειας Ηπείρου, στα όρια της οποίας ασκείται η βόσκηση.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, διευκρινίζουμε τα εξής:

Η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση διάθεσης του 60% του ποσού που συγκεντρώνεται στους λογαριασμούς αυτούς, στους αρμόδιους Δήμους οι οποίοι έχουν εκμισθώσει Δημοτικές βοσκήσιμες γαίες, χωρίς περαιτέρω υποχρεώσεις.

Το υπόλοιπο 40% του ποσού που συγκεντρώνεται, παρακρατείται από την Περιφέρεια για την κάλυψη των δαπανών εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, με σκοπό τη βελτίωση των βοσκοτόπων.

Περισσότερα...

 
Ακολουθήστε μας
       

Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 72 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα