banner_site_4.jpg

 pashalini-2024-2

psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας

 

Το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας ΠΕ Άρτας, υπενθυμίζει στο ενδιαφερόμενο κοινό ότι η καταληκτική ημερομηνία για την αδειοδότηση υφιστάμενων χρήσεων νερού (π.χ. γεωτρήσεις, πηγάδια, απολήψεις από επιφανειακά νερά) είναι η 15-1-2014. Οι σχετικές αιτήσεις κατατίθενται στην υπηρεσία μας (Φλέμινγκ 6, 47100 Άρτα).

Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση χορήγησης άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού μέσα στην εν λόγω προθεσμία, αλλά υποβληθεί εντός δύο ετών μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής (δηλαδή 15-1-2016), η άδεια μπορεί να εκδοθεί μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, μόνο αφού επιβληθούν και εισπραχθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 13 του Ν. 3199/03 (Α΄ 280). Το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 200 ευρώ για το πρώτο έτος και 500 ευρώ για το δεύτερο έτος.

Μετά τα 2 έτη η υδροληψία θεωρείται παράνομη.

Η αρμόδια Υπηρεσία Υδάτων υποχρεούται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και την παύση της λειτουργίας της δραστηριότητας, σε περίπτωση δε γεώτρησης στη σφράγιση και καταστροφή αυτής.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι με την δημοσίευση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων Ηπείρου (ΦΕΚ 2292Β/13-9-2013), έπαψε να ισχύει η αριθμ. 86/1999 Κανονιστική Απόφαση για την προστασία του υδατικού δυναμικού Ν. Άρτας, η οποία καθόριζε ζώνες απαγόρευσης ανόρυξης γεωτρήσεων (π.χ. περιοχή Συκιών, Βίγλας, εκατέρωθεν Λούρου και Αράχθου). Στις εν λόγω περιοχές είναι πλέον δυνατή η αδειοδότηση γεωτρήσεων ακολουθώντας τις σχετικές διαδικασίες.

 
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 126 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα Η Εφημερίδα της Υπηρεσίας Δελτία Τύπου Ενημέρωση του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας ΠΕ Άρτας