banner_site_4.jpg

 pashalini-2024-2

psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Άρτας γνωστοποιεί το εξαιρετικά επείγον έγγραφο του ΥΠΠΑΤ σχετικά με την παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού Pseudomonas syringae pv.actinidiae (βακτηριακό έλκος ακτινιδιάς) στην περιοχή του Ν.Πέλλας. Για το λόγο αυτό και στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος των συστηματικών επίσημων επισκοπήσεων περιόδου 2014, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι με σκοπό την επιβεβαίωση της απουσίας του επιβλαβούς οργανισμούς σε οπωρώνες, φυτώρια και επιχειρήσεις που διακινούν πολλαπλασιαστικό υλικό ακτινιδιάς και ιδιαίτερα σε όσους καλλιεργούν την τελευταία πενταετία την ποικιλία summer kiwi.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί όλων των ποικιλιών ακτινιδίας, οι φυτωριούχοι και οι επιχειρήσεις των περιοχών της αρμοδιότητάς μας όταν παρατηρήσουν φυτά ακτινιδίας που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα της ασθένειας, να ενημερώνουν το τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου για λήψη δειγμάτων και έλεγχο από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι υπάρχει αναρτημένο υλικό των συμπτωμάτων της ασθένειας καθώς και οι τρόποι προφύλαξης από αυτή στον δικτυακό τόπο της ΠΕ Άρτας εδώ

 
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 107 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα Η Εφημερίδα της Υπηρεσίας Δελτία Τύπου Καταγραφή ασθένειας ακτινιδίων - τρόποι αντιμετώπισης