banner_site_4.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Το  Τμήμα  Κτηνιατρικής της  Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Άρτας  πληροφορεί τους αγελαδοτρόφους του νομού  ότι  στην χώρα έχει εμφανιστεί προσφάτως η νόσος  «οζώδης  δερματίτιδα των βοοειδών», η οποία είναι εξαιρετικά μεταδοτική και με βαρύτατες συνέπειες στη υγεία των ζώων.

Κατόπιν τούτου σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την με αριθ. πρωτ  4092/116279/23-10-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μετακίνηση  βοοειδών  σε όλη την επικράτεια μέχρι  31/12/2015.

Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο από την εκμετάλλευση στο πλησιέστερο  σφαγείο χωρίς ενδιάμεση στάση (εκφόρτωση-επαναφόρτωση).

Οι κτηνοτρόφοι που θα οδηγήσουν  βοοειδή για  σφαγή θα πρέπει  να κάνουν αίτηση τουλάχιστον τρείς ημέρες πριν την σφαγή στην Υπηρεσία μας.

Επίσης θα πρέπει να έχουν εφαρμόσει αγωγή για εξωπαράσιτα και εντομοπροστασία, τηρώντας τους χρόνους αναμονής του κατασκευαστή, η οποία θα αναγράφεται  στο μητρώο φαρμακευτικής αγωγής.

Τα βοοειδή θα εξετάζονται κλινικά  μία ημέρα πριν την σφαγή για τον εντοπισμό των συμπτωμάτων οζώδους δερματίτιδας.

Η Υπηρεσία μας  θα χορηγεί   υγειονομικό πιστοποιητικό με την κόκκινη επισήμανση «ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΟΖΩΔΟΥΣ  ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ».

 

Η  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Άρτας, μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους και σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 290524/2010 απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

 

ορίζει ως ημερομηνία έναρξης  συγκομιδής    ποικιλίας ακτινιδίων

«Soreli»  την 14-9-2015

Σύμφωνα με τηνμε αριθ. 257543/2003 ΚΥΑ καθορίζονται οι υποχρεώσεις των συναλλασσομένων ως εξής:

Περισσότερα...

 

Η  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Άρτας, μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους και σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 290524/2010 απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

 

ορίζει ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής ποικιλίας ακτινιδίων

«Summerkiwi»  την 9-9-2015

 

Σύμφωνα με τηνμε αριθ. 257543/2003 ΚΥΑ καθορίζονται οι υποχρεώσεις των συναλλασσομένων ως εξής:

Περισσότερα...

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας (Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας) ενημερώνει για τα εξής:

  • • Την 10-7-2015 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1435Β) η Κ.Υ.Α. με αρ. οικ. 101123 «Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 146896/2014 κοινής υπουργικής απόφασης….», με την οποία τροποποιήθηκε η παρ. 1 του άρθρου 13 της Κ.Υ.Α. 146896/2014 «Κατηγορίες αδειών χρήσης και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης των υδάτων. Διαδικασία και όροι έκδοσης των αδειών, περιεχόμενο και διάρκεια ισχύος τους και άλλες συναφείς διατάξεις» και προβλέφθηκε ότι όποιος υποβάλλει την προβλεπόμενη αίτηση για χορήγηση άδειας χρήσης νερού μέχρι τις 30-09-2015, δεν καταβάλλει πλέον πρόστιμο. Σημειώνουμε ότι το προβλεπόμενο πρόστιμο το οποίο καταργήθηκε ήταν 1000 έως 2000 ευρώ.

Περισσότερα...

 

Το βακτήριο Xylellafastidiosa(Ξυλέλλα) είναι ένας επιβλαβής οργανισμός καραντίνας που εντοπίστηκε το έτος  2013 στην Νότια Ιταλία σε  περιοχές της  επαρχίας Λέτσε(Lecce), στην Περιφέρεια της Απουλίας (Apulia). Βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί περίπου 80.000 στρέμματα ελαιοδέντρων και επιβεβαιώθηκε η εμφάνισή του στην  αμυγδαλιά, σε φυτά πικροδάφνης και σε δένδρα βελανιδιάς. Τα συμπτώματα χαρακτηρίζονται από  «καψίματα» στα φύλλα και ταχύτατη ξήρανση των δένδρων.

alt

 alt

alt

 

 Το βακτήριο Xylellafastidiosa έχει αναφερθεί ότι προσβάλλει περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη φυτών, όπως ελιές, εσπεριδοειδή (Εικ.1,2,3 και 5), αμπέλια,ροδακινιές, αχλαδιές, δαμασκηνιές, βυσσινιές, μουριές, μηδική καθώς και δασικά δένδρα όπως η βελανιδιά, ο πλάτανος, η φτελιά, το σφεντάμι και θάμνους όπως η πικροδάφνη(Εικ.4). Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι τρία νέα είδη  το δενδρολίβανο, η μυρτιά και ο ράμνος αποτελούν ξενιστές του βακτηρίου. Επιπλέον πολλά άγρια χόρτα, ζιζάνια, και θάμνοι μπορεί να φέρουν το βακτήριο χωρίς να δείχνουν συμπτώματα.

          

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
       

Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 138 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση