banner_site_3.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας για τα έτη 2014-2016 καλούνται οι μελισσοκόμοι, κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου να υποβάλλουν αίτηση για την επιχορήγηση στις δράσεις «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι 27-6-2014 στο κέντρο μελισσοκομίας Ηπείρου & και Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από :

Περισσότερα...

 

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι κλιμάκια υπαλλήλων της υπηρεσίας θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές επισκέψεις στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων όλων των Δήμων, με σκοπό την ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης – φάκελο υποψηφιότητας προς ένταξη στο Μέτρο 1.1.2. «Εγκατάσταση νέων γεωργών» για το έτος 2014, αλλά και για τη διαδικασία αδειοδότησης και νομιμοποίησης σταυλικών εγκαταστάσεων.

Περισσότερα...

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Άρτας, ανακοινώνεται ότι δημοσιοποιήθηκε η 2η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για συμμετοχή στο Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», με βάση την αριθ. 26984/19-12-2013 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΦΕΚ 3255 / Β’/ 20-12-1013).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), που εγκαταστάθηκαν πρώτη φορά ως αρχηγοί αγροτικής εκμετάλλευσης, κατά το 14μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις :

Περισσότερα...

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ανακοινώνει ότι λόγω:

• της κρισιμότητας της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου για το τρέχον έτος και την ανάγκη αποτελεσματικής ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών εντός των χρονοδιαγραμμάτων για τα οποία οι αρμόδιες αρχές έχουν δεσμευθεί έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

• της μη ικανοποιητικής έως σήμερα ανταπόκρισης των κατόχων αιγοπροβάτων,

παρατείνεται η προθεσμία για τη διενέργεια απογραφής από τον κάθε κάτοχο αιγοπροβάτων έως 31-12-2013 κατ’ εξαίρεση για το έτος 2013.

Παρακαλούνται οι κάτοχοι αιγοπροβάτων να φροντίσουν για την άμεση απογραφή των ζώων που διαθέτουν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς σε περίπτωση που παραλείψουν την υποχρέωση απογραφής, δεν θα μπορέσουν στο μέλλον να εισπράττουν επιδοτήσεις.

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανάρτησε στο δικτυακό του τόπο ενημερωτικά έντυπα σχετικά με τις καλλιεργητικές τεχνικές της Αλόης κα του Ιπποφαούς, δεδομένου ότι τα παραγόμενα προϊόντα τους χρησιμοποιούνται ευρέως από τους κλάδους της κοσμετολογίας καθώς και της φαρμακευτικής βιομηχανίας και αποτελούν νέες και καινοτόμες κατευθύνσεις στον αγροτικό τομέα για τη χώρα μας.

Περισσότερα...

 
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 137 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση