banner_site_6.jpg

 pashalini-2024-2

psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας

 

Επιστολή διαμαρτυρίας για την υπολειτουργία και ουσιαστικά αναστολή λειτουργίας του ταχυδρομικού γραφείου Μηλιανών, απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας προς την Πρόεδρο των ΕΛΤΑ, με παράλληλη κοινοποίηση αυτής προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη και τους Βουλευτές της ΠΕ Άρτας.

Στην επιστολή του ο κ. Ψαθάς υπενθυμίζει στους αρμόδιους ότι τα τελευταία χρόνια έχουν προβεί στο κλείσιμο των ταχυδρομικών γραφείων σε οικισμούς που βρίσκονται σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές της Άρτας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών αυτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των ανθρώπων που εργάζονται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Περισσότερα...

 

Συνεδρίαση υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Σ.Ο.Π.Π.Π.Ε.Α.), πραγματοποιήθηκε στις 10-5-2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

alt

 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Θ. Ρίζος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δ. Βαρέλης, ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρταίων κ. Γ. Πανέτας, ο κ. Δημήτριος Δήμος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ν. Σκουφά, ο Διοικητής του ΚΕΝ Άρτας Ταγματάρχης κ. Φ. Καραμπάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας Αστυνόμος κ. Ν. Κουτσοδήμας, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Άρτας κ. Γοργόλης, ο κ. Ε. Λέτσος, εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ Άρτας, ο κ. Γ. Δήμος ως εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Άρτας, εκπρόσωποι εθελοντών και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συζήτηση, έγινε ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των φορέων, για τις ενέργειες που έχουν γίνει και αυτές που δρομολογούνται προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και η αντιμετώπισή τους αν χρειαστεί.

Κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς δήλωσε τα εξής:

Περισσότερα...

 

Γνωστοποιείται ότι με την αριθμ. 13/598/09-05-2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρεις Ηπείρου ματαιώνεται ο διαγωνισμός με την «ανοικτή διαδικασία» του άρθρου 27 του ν. 4412/2016 και το σύστημα προσφοράς του άρθρου 95 παρ. 2.(α) του ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου: «Διαμόρφωση κόμβου εισόδου Νεοχωρίου μετά απαλλοτριώσεων», η διεξαγωγή του οποίου είχε οριστεί για τις 23.05.2017.

Θα οριστεί νέα ημερομηνία διαγωνισμού με την παραπάνω ανοιχτή διαδικασία, αφού προηγηθεί η κατάρτιση νέας Διακήρυξης για το παραπάνω έργο.

 

 alt

 

Επίσκεψη στη βιομηχανία κρέατος ΒΙΚΗ, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 4-5-2017 οι Αντιπεριφερειάρχες Άρτας και Πρέβεζας κ. Βασίλης Ψαθάς και κ. Στράτος Ιωάννου.

            Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι δύο αντιπεριφερειάρχες συζήτησαν με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης κ. Νίκο Παπαγιάννη για τη λειτουργία της βιομηχανίας αλλά κυρίως για το κρίσιμο θέμα της βιομηχανίας ζωοτροφών Laky, που ανήκει στον ίδιο όμιλο και η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν λίγες μέρες.

           

Περισσότερα...

 

alt

Επίσκεψη στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 3-5-2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, συνοδευόμενος από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίνο Παπαδημητρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και της συζήτησης που είχε ο κ. Ψαθάς με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Λεωνίδα Τσαντή και άλλα μέλη του Δ.Σ., αναλύθηκε η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Συνεταιρισμός και κυρίως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Διαπιστώθηκε απ’ όλες τις πλευρές η σημασία που έχει η επιχείρηση για την οικονομία της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής καθώς επίσης η σημασία της στην προσφορά θέσεων εργασίας στην τοπική κοινωνία.

           

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 451 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση