banner_site_6.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στην περιοχή του Βαθύκαμπου πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της ΔΤΕ της ΠΕ Άρτας κ. Μπακόλα, προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο του έργου αποκατάστασης του δρόμου Βαθύκαμπος – Φτέρη, ο οποίος είχε υποστεί σημαντικές ζημιές λόγω της διάβρωσης από το ποτάμι, με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας.

Από την πλευρά της ΠΕ Άρτας υπήρξε άμεση επέμβαση και οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο 31 Μαρτίου και ολοκληρώνονται αύριο Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών έγινε διάνοιξη - διαπλάτυνση σε μήκος 200 μ. και σε πλάτος 5 μ. προς την πλευρά του βουνού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, ενόψει των αγορών του Πάσχα γίνονται γνωστά τα εξής:

Η λειτουργία της αγοράς διέπεται από το εξής νομοθετικό πλαίσιο:

-  Τον νόμο 4177/2013 (κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις).

-  Την Υπουργική απόφαση 91354/30-08-2017 (Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών - Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.ΠΥ).

-  Τον νόμο 4497/17 (άσκηση υπαιθρίων εμπορικών δραστηριοτήτων…………. και άλλες διατάξεις).

-  Την αριθ.56685/2014 Υπουργική απόφαση (Κώδικας δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες).

Ειδικότερα ελέγχονται οι επιτηδευματίες ως προς:

Περισσότερα...

 

Ένα σημαντικό έργο μπαίνει σε φάση υλοποίησης

Ανακηρύχθηκε ανάδοχος εκπόνησης μελέτης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Μελέτη ανακαίνισης – αναδιαρρύθμισης του κτιρίου του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας “ΣΚΟΥΦΑΣ”». Εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω ενστάσεων, θα προχωρήσει σύντομα η σύνταξη της μελέτης, έτσι ώστε να ανακαινιστεί η αίθουσα του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» και να αποδοθεί στον Σύλλογο αλλά και στους Αρτινούς πολίτες μια σύγχρονη και λειτουργική αίθουσα εκδηλώσεων.

Ανακηρύξεις αναδόχων διαφόρων έργων

Περισσότερα...

 

Α).  Από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, τον μήνα Μάρτιο του 2018 (1ο Εξάμηνο), με ημερομηνία διενέργειας εξετάσεων την Παρασκευή 30-3-2018 και ώρα 08:00 π.μ.
Οι ανωτέρω εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Άρτας σε αίθουσα του κτιρίου που στεγάζεται η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας, Ταχ. Δ/νση: Περιφ/κή Οδός & Αράχθου.
Η δοκιμασία θα διεξαχθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο με την χρήση εγκατεστημένου ηλεκτρονικού συστήματος (Ηλεκτ/κοί Υπολογιστές) εξετάσεων ραδιοερασιτεχνών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) μέχρι την Παρασκευή 23-3-2018.
Στις 23-3-2018 θα αναρτηθεί στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών, πίνακας με τα ονόματα των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις καθώς και λοιπές αναγκαίες πληροφορίες.

Β).  Από την Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι το ωράριο προσέλευσης του κοινού για εξυπηρέτηση & διεκπεραίωση των υποθέσεων που αφορούν το Τμήμα Αδειών Κυκλοφορίας ρυθμίζεται από 07:00 έως 13:45 καθημερινά.

 

Σύμφωνα με τον νέο Νόμο 4497/2018 όλες οι άδειες/φάκελοι υπαίθριου εμπορίου (στάσιμου, πλανόδιου, λαϊκών αγορών τόσο για παραγωγούς όσο και για εμπόρους), πρέπει να μεταφερθούν στον Δήμο μόνιμης κατοικίας του κατόχου, από όπου πλέον θα γίνεται η έκδοση/ανανέωση των αδειών. Πίνακες με τα στοιχεία των αδειών που πρόκειται να μεταφερθούν στους 4 Δήμους του Νομού έχουν αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο της Π.Ε Άρτας (www.peartas.gov.gr).

Η μεταφορά των αδειών/φακέλων από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε Άρτας στους Δήμους θα συντελεστεί τη Δευτέρα 12.02.2018. Μέχρι τότε καλούνται οι κάτοχοι των παραπάνω αδειών να ελέγξουν τους πίνακες και σε περίπτωση αλλαγής μόνιμης κατοικίας να δηλώσουν το νέο Δήμο κατοικίας τους προκειμένου να μεταφερθεί σε αυτόν ο φάκελός τους. Τέλος γνωστοποιείται ότι όλοι οι κάτοχοι αδειών υπαιθρίου εμπορίου οφείλουν να προσέλθουν στον αντίστοιχο Δήμο πριν τα τέλη Μαρτίου για επανεκτύπωση της άδειας τους σε νέο έντυπο. Σε διαφορετική περίπτωση η άδεια τους δεν θα θεωρείται νόμιμη.

Δείτε τους πίνακες

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 165 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση