banner_site_3.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας

 

Ενόψει της εορταστικής περιόδου, η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει τα εξής για το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς:

Επειδή κατά τις πασχαλινές γιορτές η ζήτηση των αγαθών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των εορτών, είναι αυξημένη, επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της αγοράς και συγκεκριμένα:

Περισσότερα...

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Μητροπόλεις και οι Δήμοι όλης της Περιφέρειας ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, την ενίσχυση των συσσιτίων , των κοινωνικών παντοπωλείων, των  γηροκομείων και των ιδρυμάτων προστασίας του παιδιού εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Σήμερα που η ανεργία και η φτώχεια εξακολουθεί να πλήττει ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά μέσα για να  διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή.

Στόχος μας είναι η συνεργασία όλων των αρχών και φορέων του τόπου μας ώστε να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών στην κατεύθυνση της  ουσιαστικής και αποτελεσματικής προσφοράς προς τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Σε μια κοινή Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγκεντρώνουμε  τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά και είδη ατομικής  υγιεινής καθώς και καινούργιο σχολικό υλικό ώστε να συμβάλλουμε στο τεράστιο έργο αλληλεγγύης και αγάπης που επιτελείται από τις Μητροπόλεις της Ηπείρου τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα Προνοιακά Ιδρύματα .

Περισσότερα...

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για την καθιέρωση της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών. Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενήθηκαν για πέντε μέρες είκοσι (20) τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό και την Ελλάδα, οι οποίοι περιηγήθηκαν ορεινές περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για τη δεύτερη φιλοξενία εξοικείωσης (familiarization trip), καθώς είχε προηγηθεί ανάλογη για τις παραθαλάσσιες περιοχές και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου: «Ενέργειες για την Προώθηση και Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου».

Ειδικότερα, για αυτό το δεύτερο ταξίδι εξοικείωσης, οι φιλοξενούμενοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι προέρχονταν από 10 χώρες και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την πΓΔΜ, την Ολλανδία την Ελλάδα και τη Γερμανία, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα των τουριστικών αγορών για τις οποίες ενδιαφέρεται η Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι φιλοξενούμενοι, επισκέφτηκαν το Μέτσοβο, τα Γιάννενα, το Ζαγόρι, τα Κεντρικά Τζουμέρκα και την Άρτα, ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα, δοκίμασαν την τοπική κουζίνα και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια διαδρομή με rafting στο Βοϊδομάτη. Κατά την εδώ παραμονή τους, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Δήμου Ιωαννιτών, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ξενοδόχους και επαγγελματίες του τουρισμού σε όλες τις περιοχές που επισκέφτηκαν και τους δόθηκαν πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν της ορεινής Ηπείρου.

alt

 

Περισσότερα...

 

Το τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 112, του Ν.4314/Α/265/23-12-2014, οι προθεσμίες αντιστοίχισης των παλαιών επαγγελματικών αδειών των υδραυλικών, των πρακτικών μηχανικών, των ηλεκτροσυγκολλητών, των οξυγονοκολλητών και των καυστηρατζήδων, με τις νέες επαγγελματικές άδειες , παρατείνονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 11/7/2015.

Περισσότερα...

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 11-3-2015 στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Παναγιώτη Σγουρίδη, σχετικά με ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Π.Ε. Άρτας.

 

Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Εκ μέρους των επίσημων φορέων της Άρτας συμμετείχαν οι Βουλευτές κα Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Βασίλης Τσίρκας, εκπρόσωπος του κου Γιώργου Στύλιου, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κατέρης, ο Δήμαρχος Νικ. Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης και ο κ. Άγγελος Μανώλης ως εκπρόσωπος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας.

 

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Άρτας καθώς επίσης και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι παρουσίασαν στην αρχή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω των πλημμυρών και του παγετού και μετέφεραν στους Υπουργούς την αγωνία των κατοίκων για την άμεση αποζημίωσή τους και την αποκατάσταση των ζημιών.          

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 87 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα