banner_site_3.jpg

 pashalini-2024-2

psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας

 

Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και σε μη διευρυμένη μορφή, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά με αντικείμενο την εξέταση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στο λόφο Περάνθης και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Περισσότερα...

 

Την απόφαση να μην μεταβιβαστούν στη "μικρή ΔΕΗ" τα υδροηλεκτρικά φράγματα Πουρναρίου Ι και ΙΙ, επαναβεβαίωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας. "Εμείς σαν παράταξη λέμε ότι δεν μπορεί να πωληθεί το Πουρνάρι Ι και ΙΙ, όπως τοποθετηθήκαμε και σε προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου", τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισημαίνοντας τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την κατασκευή των υδροηλεκτρικών μέχρι και σήμερα: "Θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο σήμερα. Γιατί ούτε η ΔΕΗ ενήργησε σωστά όλα αυτά τα χρόνια, όπως για παράδειγμα στο τμήμα της άρδευσης και των αντιπλημμυρικών έργων, που υποχρεωτικά έπρεπε να υλοποιηθούν. Και αυτά πρέπει εμείς να τα απαιτήσουμε. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του στο κομμάτι της διαχείρισης της ενέργειας".

Εισηγητής εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, που μεταξύ άλλων τόνισε:

"Η Περιφέρεια Ηπείρου από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε τη σχεδιαζόμενη δημιουργία της «Μικρής ΔΕΗ» και την πώληση των ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή της και προχώρησε σε μια σειρά παρεμβάσεων μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Για την Περιφέρεια Ηπείρου η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ αποτελεί θέμα που αφορά ζωτικά ζητήματα για την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή".

Περισσότερα...

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Άρτας γνωστοποιεί το εξαιρετικά επείγον έγγραφο του ΥΠΠΑΤ σχετικά με την παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού Pseudomonas syringae pv.actinidiae (βακτηριακό έλκος ακτινιδιάς) στην περιοχή του Ν.Πέλλας. Για το λόγο αυτό και στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος των συστηματικών επίσημων επισκοπήσεων περιόδου 2014, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι με σκοπό την επιβεβαίωση της απουσίας του επιβλαβούς οργανισμούς σε οπωρώνες, φυτώρια και επιχειρήσεις που διακινούν πολλαπλασιαστικό υλικό ακτινιδιάς και ιδιαίτερα σε όσους καλλιεργούν την τελευταία πενταετία την ποικιλία summer kiwi.

Περισσότερα...

 

Επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς και την ΔΕΗ Α.Ε. απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας και αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Βασίλης Ψαθάς, σχετικά με το θέμα που προέκυψε από την επιστολή της ΔΕΗ προς τους αγρότες για το Αγροτικό Τιμολόγιο ρεύματος.

Περισσότερα...

 

Από την Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο αριθ. 17/16128-23-4-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών γίνεται γνωστό ότι για τις Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 , τις τυχόν επαναληπτικές αυτών της 25ης Μαΐου 2014 καθώς και τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014 η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και για την περίπτωση αδικαιολόγητης αποχής προβλέπονται κυρώσεις από την εκλογική νομοθεσία.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 586 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα