banner_site_3.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), οι μισθωτές βοσκήσιμων γαιών (βοσκοτόπια) θα πρέπει να καταβάλουν το ετήσιο μίσθωμα μετά την υπογραφή του Εντύπου Κατανομής, όπως ορίζουν οι ανωτέρω αποφάσεις.

Το μίσθωμα κατατίθεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπέρ της Περιφέρειας Ηπείρου, στα όρια της οποίας ασκείται η βόσκηση.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, διευκρινίζουμε τα εξής:

Η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση διάθεσης του 60% του ποσού που συγκεντρώνεται στους λογαριασμούς αυτούς, στους αρμόδιους Δήμους οι οποίοι έχουν εκμισθώσει Δημοτικές βοσκήσιμες γαίες, χωρίς περαιτέρω υποχρεώσεις.

Το υπόλοιπο 40% του ποσού που συγκεντρώνεται, παρακρατείται από την Περιφέρεια για την κάλυψη των δαπανών εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, με σκοπό τη βελτίωση των βοσκοτόπων.

Περισσότερα...

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου οι πιστώσεις για τα κάτωθι έργα:           

• Μελέτη αποκατάστασης του Βυζαντινού Μνημείου Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας, προϋπολογισμού 300.000 €.

• Αποκατάσταση οδού Άνω Καλεντίνη – Διχομοίρι στη θέση Μαραθόρεμα, προϋπολογισμού 120.000 €.

Η μελέτη αποκατάστασης του Βυζαντινού Μνημείου Ι.Ν. Παρηγορήτισσας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία του Ναού, λόγω της κατάστασης που έχει περιέλθει εδώ και χρόνια το μοναδικό αυτό μνημείο και είναι αναγκαία για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση του ναού. Οι πόροι προέρχονται αποκλειστικά από το ταμείο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το δεύτερο έργο αφορά δημοτική οδοποιία στο σημείο όπου ο δρόμος παρουσίασε μεγάλα προβλήματα βατότητας μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα. Το έργο αιτήθηκε ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη και θα εκτελεστεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

H Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας εφιστά την προσοχή των πολιτών  κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

- Ιδιαίτερα ευάλωτες στον καύσωναείναι οι εξής ομάδες του πληθυσμού:

• Τα βρέφη και οι ηλικιωμένοι.

• Οι ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (π.χ. καρδιολογικά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.) ή από σοβαρά νευρολογικά ή ψυχιατρικά νοσήματα.

• Άτομα τα οποία λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με διουρητικά και άλλα φάρμακα όπως φαινοθιαζίνες, τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, β-αναστολείς, αντι-ισταμινικά, αμφεταμίνες και αντιχολινεργικά.

Περισσότερα...

 

Λόγω του μεγάλου όγκου συσσωρευμένων απορριμμάτων (εντός και εκτός των κάδων) οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας συνιστούν στους πολίτες  τα κάτωθι:

-          Προσεκτικός διαχωρισμός του είδους των απορριμμάτων και τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών να συλλέγονται και να φυλάσσονται στο σπίτι, έως ότου αποκατασταθεί η ορθολογική αποκομιδή των απορριμμάτων. Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν η συλλογή αυτών θα πρέπει να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες, σφιχτά δεμένες (λόγω της κατάστασης καλύτερα  τα απορρίμματα να μπαίνουν σε δύο σακούλες).

-          Πρέπει να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ ειδικές σακούλες απορριμμάτων κι όχι άλλες. Αυτές που προέρχονται από super market ή από άλλα καταστήματα, επειδή είναι ανακυκλώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον, αυτοδιασπώμενες, διαλύονται με αποτέλεσμα να σκορπίζονται τα σκουπίδια και να γεμίζουν οι δρόμοι, αλλά κυρίως να λερώνονται πιο γρήγορα οι κάδοι. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δυσκολεύονται τόσο οι υπάλληλοι ως προς την αποκομιδή τους, ενώ δημιουργούνται ευκολότερα εστίες μόλυνσης.

Περισσότερα...

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατόπιν συνεργασίας του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά και των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Άρτας, εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου, με υπογραφή του Περιφερειάρχη Ηπείρου, οι πιστώσεις για τα κάτωθι έργα:

           • Συντήρηση πεδινού επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 150.000 €.

• Βελτίωση προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλας ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 300.000 €.

• Μίσθωση μηχανημάτων και οχημάτων ιδιωτών (γκρέιντερ κλπ) για τον καθαρισμό των φρεατίων και των τριγωνικών τάφρων του ορεινού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 19.000 €.

Στο επόμενο στάδιο η ΠΕ Άρτας θα προχωρήσει στην διαδικασία δημοπράτησης των παραπάνω έργων.

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
       

Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 49 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα