banner_site_5.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Προς ενημέρωση των επαγγελματιών του χώρου εστίασης/ αναψυχής παρατίθενται επιγραμματικά σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής κατά την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης/διασκέδασης και γενικότερα Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.  Τα βασικά αυτά σημεία που αποτελούν και τα κυριότερα σημεία ελέγχου των Υπηρεσιών της Π.Ε Άρτας (Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού και Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού ελέγχου) παραθέτονται περιληπτικά και όχι εξαντλητικά, ως ακολούθως:

Περισσότερα...

 

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της ''εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων'' στις 01/11/2017 έως και 06/11/2017, θα πραγματοποιηθούν  ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων από το αεροδρόμιο της Αγρινίου στις κάτωθι περιοχές :

Περισσότερα...

 

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. Δ24β/ΓΠοικ.48112/1116/17-10-2017(ΑΔΑ:7Α9Σ465Θ1Ω-ΩΤΓ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου  2017 ξεκινά η ανανέωση αλλά και η έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017 , η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2017.

Η ανανέωση και η έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ θα πραγματοποιείται από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των Δήμων.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους δικαιούχους Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ είναι:

 

Περισσότερα...

 

Από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Άρτας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν. 4484/2017 διευκολύνεται η οριστική διαγραφή επιβατηγών ιδιωτικής χρήσεως που έχουν καταστραφεί ή αχρηστευθεί έως τις 4-3-2004 και δεν βρίσκονται πλέον στην κατοχή των ιδιοκτητών τους χωρίς την προσκόμιση πιστοποιητικών καταστροφής, με την προσκόμιση αποδεικτικού καταβολής τέλους της διαγραφής ύψους είκοσι (20) ευρώ το οποίο εκδίδεται με την διαδικασία του ηλεκτρονικού παραβόλου και των στοιχείων κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες) αν βρίσκονται στην κατοχή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες να απευθύνονται σε όλες τις Υπηρεσίες Μεταφορών της Χώρας και στα τηλέφωνα του Τμήματος Αδειών Κυκλοφορίας της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Άρτας (26813 63605, 26813 63607, 26813 63600).

 

Ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Ήπειρο, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό όπου αναφέρει τα βασικότερα θέματα που αφορούν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

            Συγκεκριμένα, ο κ. Ψαθάς επισημαίνει στην επιστολή του:

            «Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

 

η Άρτα και η Ήπειρος γενικότερα, μέχρι πρόσφατα ήταν απομονωμένη στη βορειοδυτική άκρη της Ελλάδας, χωρίς βασικές υποδομές για την οποιασδήποτε μορφής ανάπτυξη.

Τα τελευταία χρόνια, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, κατασκευάστηκαν οι δύο βασικοί οδικοί άξονες (Εγνατία και Ιονία Οδός) που βγάζουν την Ήπειρο από την απομόνωση.

Παρ’ όλα αυτά, η Άρτα, μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας έχει την ανάγκη από τη δημιουργία επιπλέον υποδομών που αποτελούν αναγκαιότητα εκ των ων ουκ άνευ για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Επιπλέον, η προστασία και η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Άρτας σε συνδυασμό με το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον, μπορούν να γίνουν βασικά εργαλεία ανάπτυξης.

Εν όψει λοιπόν του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Ήπειρο, επισημαίνουμε ορισμένα βασικά θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
       

Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 105 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα