banner_site_5.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Ανακοινώνεται ότι για τους κατόχους κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν εντός οικισμών ή σε απόσταση μικρότερη από αυτή που ορίζεται στους πίνακες αποστάσεων του παραρτήματος του νόμου 4056/2012, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης άδειας διατήρησης εφόσον πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

1) Είχαν ιδρυθεί και λειτουργούσαν κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου 4056/2012, δηλαδή την 12/3/2012.

2) Διατηρούν τη δυναμικότητα που είχαν κατά την ανωτέρω ημερομηνία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στη ΔΑΟΚ Άρτας μέχρι τις 4/12/2017.

Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας διακόπτεται με απόφαση Περιφερειάρχη η λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής σταυλισμού.

Σημειώνεται ότι η άδεια διατήρησης δεν τροποποιείται και δεν μεταβιβάζεται.

Η διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης είναι όμοια με τη διαδικασία έκδοσης άδειας εγκατάστασης ( έκδοση προσωρινής με ισχύ ενός έτους και στη συνέχεια υποβολή των λοιπών δικαιολογητικών, έλεγχος από την επιτροπή σταυλισμού και έκδοση της οριστικής αδείας).

Όλες οι λεπτομέρειες αναφέρονται στην αριθμ. 940/81279/4-8-2017 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2741 Β΄).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Άρτας και στα τηλέφωνα 2681364422 (κ. Βαρέλη) και 2681364425 (κ. Σιούλα).

 

alt

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας επιβάλλεται η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και της παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες  και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης  πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, ( βαθμός επικινδυνότητας τρία ( 3 ) και άνω ), κατά το διάστημα από υπογραφής της παρούσας,  μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου ήτοι  31-10-2017  και από ώρας 21:00 έως 06:00 στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς δρόμους και περιοχές της Π. Ε. Άρτας,  λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

Περισσότερα...

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση εργασίας είχε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς με τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, τον προϊστάμενο της ΔΤΕ ΠΕ Άρτας κ. Α. Μπακόλα και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων: Αμμοτόπου κ. Γ. Καψάλη, Κορφοβουνίου κ. Β. Κολιό, Πιστιανών κ. Γ. Κοντό, Ροδαυγής κ. Θ. Κίτσο και Φανερωμένης κ. Α. Κώστα.

            Θέμα της συνάντησης ήταν ο πιθανός σχεδιασμός της παράκαμψης Αμμοτόπου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ανακοίνωσε την πρόθεση της ΠΕ Άρτας να χρηματοδοτήσει το έργο «Εργασίες υπαίθρου & γραφείου αποτύπωσης παράκαμψης Αμμοτόπου», προϋπολογισμού 15.000 €, έτσι ώστε να αποτελέσει το υπόβαθρο για τη σύνταξη της μελέτης κατασκευής και την αναφορά ενός ενδεικτικού προϋπολογισμού.

            Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα, όπως η κάθετη και οριζόντια σήμανση σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα που σχετίζονται με την Ιόνια Οδό.

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η ένταξη στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" της πράξης για το "Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σ.Μ.Α.", με συνολικό προϋπολογισμό 12.349.685 €.

            Το δίκτυο περιλαμβάνει οκτώ Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, όπως προβλέπεται στον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) της Περιφέρειας Ηπείρου, δύο εκ των οποίων αφορούν την ΠΕ Άρτας.

1. Σ.Μ.Α Άρτας (με δυναμικότητα της τάξης των 86,48tn/d) στη Γέφυρα Καλογήρου, με προϋπολογισμό για τα έργα υποδομής 500.000 € περίπου.

2.  Σ.Μ.Α. Γ. Καραΐσκάκη (με δυναμικότητα της τάξης των 17,16 tn/d), της Π.Ε Άρτας, στη θέση «Αλαταριές» Άνω Καλεντίνης, με προϋπολογισμό για τα έργα υποδομής 350.000 € περίπου.

           

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
       

Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 90 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση